Binnen no time je aangekoekte pan brandschoon

Vlam in de pan? Of gewoon even niet goed opgelet bij het eten koken? Wij hebben 6 geweldige tips die jou helpen om de pan binnen no time weer te laten blinken!

 

1. Zout

Doe een laag water in de pan, gooi er een flinke hoeveelheid zout bij in en laat het een tijdje koken.. en voilĂ ; vuil water en een schone pan!

2. Citroensap

Een beetje citroensap gemengd met heet water even laten staan, dit zorgt ervoor dat het vuil losweekt. Bij deze optie is wel wat schrobwerk met de afwasborstel nodig.

3. Vaatwastablet

Ook een vaatwastablet is een prima oplossing voor het schoonmaken van je aangekoekte pan. Doe de tablet in de pan, voeg er wat heet water aan toe en laat het even staan. Ongeduldig? Je kan het proces ook laten versnellen door de pan met de vaatwastablet erin aan de kook te brengen.

4. Soda

Een schep soda in een laag heet water en je pan is na een tijdje weken weer brandschoon! Over hoe lang je de vuile pan precies moet laten weken zijn de meningen over verdeeld.

5. Azijn

Azijn kan ook goed dienen als schoonmaakmiddel voor jouw aangekoekte pan. Voor azijn heb je geen heet water nodig, maar juist koud water. Als het goed is weekt het vuil na een paar minuutjes al los. Wel heb je net zoals bij citroensap een afwasborstel nodig om te pan nog even goed te schrobben.

6. Cola

Last but not least; cola. Het vernietigende effect dat cola heeft op je tanden, heeft het ook op jouw aangekoekte pan. Vijf tot tien minuutjes een beetje cola in je pan en hij blinkt weer als nieuw!