Pasen staat voor de deur. En natuurlijk ontbreekt ook dit jaar de traditionele Paasbrunch niet. Eieren beschilderen met de kids en lekker lang tafelen met vrienden en familie. De paasbrunch wordt vaak het beste van twee werelden genoemd; ontbijt en lunch, hartig en zoet, warme en koude gerechten… mmm bij ons loopt het water al in de mond. Om je alvast op weg te helpen hebben wij 8 dingen op een rij gezet die absoluut niet mogen ontbreken tijdens de traditionele Paasbrunch. Smakelijk Pasen!

EIEREN

1 ei is geen ei, 2 ei is een half ei, 3 ei is een paasei.. Geen Paasfeest zonder eieren. Beschilderen of verstoppen en zoeken met de kids, maar ook op tafel mogen ze niet ontbreken. Gebakken, gekookt, scrambled, het maakt niks uit!

CHOCOLADE

Eitjes, paashazen of andere paasachtige creaties van chocolade; wij kunnen er niet vanaf blijven. Niet alleen heerlijk zoet, met de vrolijke verpakkingen staat het ook nog eens heel leuk ter decoratie. Win-win situatie!

LENTE SAPJES

Verse jus d’orange mag natuurlijk nooit ontbreken tijdens een brunch. Maar ook andere lekkere versgeperste, gemixte of ge-juicde fruit en groente sapjes zijn heerlijk voor tijdens de Paasbrunch. Zo worden je gasten verwend met heerlijke, kleurrijke en gezonde drankjes. Yummie!

BROOD

We horen je denken; brood? Jazeker, en dan niet gewoon een bruine boterham natuurlijk. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt; versgebakken broodjes, croissantjes, Paasstol, suikerbrood, krentenbrood.. Keuze genoeg! Wat je zeker ook niet moet vergeten zijn de oer Hollandse matzes! Heerlijk met een laagje boter en een flinke schep suiker!

HARTIGE TAART

Vrijwel bij iedereen geliefd; quiche. Makkelijk voor te bereiden en de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook handig voor de mama’s met kids; een hartige taart is de perfecte manier om groente te verstoppen voor kinderen die er niet zo gek op zijn. Ideaal toch?

SOEP

Een flinke pan vol of gewoon een klein glaasje als amuse; soep hoort erbij. Ga voor een lichte variant die niet zo zwaar valt naast de overige gerechten. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijk aspergesoepje of een soepje van courgette.

ZOETIGHEDEN

Bij een brunch horen natuurlijk ook zoete gerechten. Je kan er voor kiezen om alles tegelijk op tafel te zetten, maar je kan ook kiezen voor een zoete afsluiter. Hoe dan ook, kies voor iets speciaals met Pasen. Ga voor een lekkere Paastaart, heerlijk zoete koek of Paas cupcakes!

FRUIT

Lekker verfrissend én gezond; een fruitsalade! Ga voor heerlijk zoete ananas, diverse meloensoorten, mango, druiven, kiwi en aardbei en je hebt een heerlijke combinatie! Easy niet waar?