Dit is waarom je koffieprut nooit moet weggooien! ☕


Gooi jij ook regelmatig koffieprut weg na het zetten van een kopje koffie? Zonde! Koffieprut heeft namelijk ontzettend veel voordelen op het gebied van beauty, huishouden en tuinieren. Koffieprut heeft niet voor niets het zwarte goud! Lees hieronder de 11 schoonheid- en huishoudtips over wat jij wel niet allemaal met koffieprut kan doen. 


1. Minder wallen onder je ogen door koffieprut

Koffieprut is een goed middel om je wallen minder op te laten vallen! Het werkt namelijk ontstekingsremmend en drijft afvalstoffen af. Mix de koffieprut met olijfolie tot een pasta en smeer het onder je ogen. Laat het maximaal een half uurtje zitten en herhaal dit tot twee keer per week voor een fris en stralend gezicht. 

2. Verminder cellulitis met deze zelfgemaakte cellulitis créme

Cellulitis crémes bevatten vaak cafeïne om de putjes uit je benen en billen te laten verminderen. Met deze handige tip maak je voortaan je eigen  cellulitis créme en het enige wat jij nodig hebt is wat koffieprut en olijfolie.  Droog de koffieprut op een stuk (bak)papier en vermeng het vervolgens met olijfolie. Masseer er vervolgens je benen en billen mee. Laat het vijf minuten goed intrekken en spoel het af. Dagelijkse herhaling wordt aangeraden.

 

3. Laat je haar weer stralen 

Helaas is deze tip alleen geschikt voor mensen met donker haar, pas je dit toe op blond haar dan kan het haar lichtjes verkleuren. Mix de koffieprut met wat olijfolie, smeer het in je haar, laat het intrekken en spoel het uit. Hiermee geef je het haar een echte boost!

4. Schone en reukvrije handen na het snijden van ui of knoflook

Ook zo’n hekel aan knoflookgeur of uiengeur aan je handen? Dan is koffieprut de oplossing! Neem een klein beetje koffieprut op je hand, mix het met water en smeer het uit over je handen. Je handen zijn nu schoon, gehydrateerd en gevoed.

5. Potten, pannen en oppervlakten schoonmaken

De kleine koffiekorrels van koffiedik werken zo reinigend als een scrub en is ideaal voor het schoonmaken van je pannen en potten. Meng het met een beetje water en boenen maar.

6. Barbecuerooster schoon scrubben

Het schoonmaken van een barbecuerooster is een enorme klus. Gebruik wat koffieprut op een spons en scrub goed over het rooster. Spoel alles af met water en het rooster is weer schoon!

7. Planten goed laten groeien met koffieprut

Planten laat je goed groeien door ze met koffiedik te bemesten. Ze gaan er goed van groeien. Het werkt vooral goed voor planten die van een lichtzurige bodem houden zoals rozen, hortensia’s, aardbeien en lavendel.

8. Verjaag mieren en wespen met koffieprut

Last van mieren in huis? Zoek dan de route van je mieren uit en leg wat koffieprut op deze plek neer om hun route te verstoren. Ze raken compleet in de war en zullen vertrekken. Ook wespen kun je verjagen met koffieprut. Stop koffiedik in een brandveilige pot of vuurvaste schaal en steek het aan met vuur. De geur van de koffie zal de wespen uit de buurt laten.

9. Verjaag ongewenste huisdieren uit de tuin 

Katten, konijnen en honden hebben een hekel aan de geur van koffie. Verspreid koffieprut met sinaasappelschillen in je tuin en ze zullen niet meer in je tuin plassen! 

10. Verwijderd vieze geurtjes in de koelkast

Komt er een vervelende geur uit de koelkast die maar niet verdwijnt? Plaats dan een kopje koffieprut in de koelkast en de geur zal verdwijnen.

11. Koffieprut als natuurlijke gootsteen ontstopper

Koffieprut werkt uitstekend als schuurmiddel en kun je goed gebruiken om de gootsteen te ontstoppen. Mix de koffieprut met een beetje afwasmiddel en water en spoel dit in kleine hoeveelheden in je gootsteen. Laat het even intrekken en spoel de gootsteen goed na met heet water. 

EN NU MAAR VEEL KOFFIEDRINKEN! ☕☕☕