Zondag is het weer zo ver; dan zetten we onze lieve mama’s weer in het zonnetje! Welke moeder kijkt er nou niet uit naar een heerlijk vers ontbijtje op bed met Moederdag. Eerst even heerlijk blijven liggen en dan verwend worden met een luxe ontbijt op bed. En wat is er nou lekkerder dan echte American Pancakes als ontbijt? Heerlijk dikke, luchtige pannenkoeken waar ze van zal smullen. Eens een keer iets anders dan croissantjes met een gekookt eitje en verse jus!

Wat heb je nodig?

– 125 gram bloem
– 2 eetlepels azijn
– 180 ml melk
– 1 ei
– 1 theelepel bakpoeder
– ½ theelepel bak soda
– ½ theelepel zout
– 2 eetlepels suiker
– 30 gram gesmolten boter
– Olie om mee te bakken

Ter garnering:

– Aardbeien
– Slagroom
– Poedersuiker
– Stroop

Hoe maak je het?

1. Verzamel alle ingrediënten die je nodig hebt en zet ze klaar op het aanrecht.
2. Meng de melk en het azijn in een kom en zet het voor ongeveer 10 minuutjes apart.
3. Klop na tien minuutjes het eitje en de boter door de inmiddels zuur geworden melk. Mix in een andere kom de bak soda, zout, suiker, bakpoeder en bloem. Doe dit vervolgens bij het mengsel van de zure melk in en klop het geheel goed door elkaar.
4. Verhit de koekenpan en doe er een beetje olie in. Schenk ongeveer 6 eetlepels van het beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beide zijden mooi bruin.

Serveren maar!

Serveer de pannenkoekjes met verse aardbeien en slagroom. Zet er voor de zekerheid ook wat stroop en poedersuiker bij voor de afwisseling! En vergeet natuurlijk niet om een paar extra pannenkoekjes te bewaren; die lieve moeder mag natuurlijk niet te kort komen op Moederdag!